Rehabilitació edifici habitatges lloguer a Blanes

Es tracte de la rehabilitació d’un edifici de vivendes molt degradat, per donar-hi la funció d’habitatges de lloguer. El programa funcional o de necessitats definit pel promotor, és d’un edifici amb local a la planta baixa, habitatges fins a la última planta, mes un terrat d’us comunitari. l’Edifici, situat al C/ Esperança 45, consta de pl. baixa, tres pl. pisos per sobre la rasant del carrer i un terrat amb un estudi. A més a la planta baixa del edifici, es situa l’accés als habitatges de les plantes superiors.

Estat inicial de la finca.

El projecte s’estructura amb un nucli de comunicacions verticals. L’accés es realitza des del C/ Esperança, en un extrem de la planta, quedant-ne resta lliure com a local comercial. La distribució és de dos habitatges per planta, quedant situats paral·lels a carrer, amb un habitatge amb orientacions sud/est, amb obertures sobre el C/ Esperaça, i l’altre amb orientacions nord i oest, i obertures sobre l’espai lliure interior que dona a la penya de Sant Joan. En total consta de set habitatges, dos a la planta primera, dos a la planta segona i dos a la planta tercera mes un tercer estudi al terrat/àtic. El programa establert pels habitatges de la planta primera, segona i tercera és de menjador- estar, cuina, un dormitori doble, un de senill i un bany complert. L’estudi del àtic es un sol ambient amb el bany independent.

Façana despres de la rehabilitacio.

La façana adopta una tipologia d’obertures de proporció vertical, exceptuant les de la planta baixa, destinada a local comercial i seguint els criteris d’aparadors. A les plantes superiors es resolen les obertures amb dos tipologies. Les habitacions i sales es resolen amb una obertura tipus balconera de dos panys, la proporció de la qual permet donar servei a una o dos habitacions, segons conveniències de la planta. La composició en façana d’aquestes obertures segueix els criteris de verticalitat, alhora que en recorregut horitzontal estableixen diferents ritmes, deixant panys massissos continus, per emmarcar les obertures. Es tracten els balcons amb unes persianes mallorquines corredores que donaran ritme i intimitat als pisos.

Acabats interiors banys

Acabats interiors de les vivendes.

Quant a joansuris

Currículum a tall de presentació: Estudis: Arquitectura Superior i Urbanisme per la universitat politècnica de Barcelona. Màster d’urbanisme per l’UdG. Arquitectura Tècnica per d’universitat politècnica de Barcelona. Treball: Despatx propi d’arquitectura i urbanisme de del 1992. Obres publiques i privades. Activitat docent a l'Institut Gaudi de la contruccio 1997-98 Coordinació d’obres de la ronda de dalt (BCN) per l’ institut promoció obres olímpiques 92. IMPUSA. Plaça per oposició al departament del Patrimoni Arquitectònic de la Diputació de Barcelona.
Aquesta entrada ha esta publicada en Cap a la rehabilitacio d'edificis. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.